top of page
Search
  • Writer's pictureFOKUS Fitness

Mød Amanda - og læs om hvordan FOKUS Fitness blev hendes startskud til et liv med træning


Nanna har givet muligheden for at dele min historie om, hvordan jeg startede i FOKUS Fitness og hvordan det blev min vej ind i fitnessbranchen. Mit første møde med FOKUS Fitness ligger mange år tilbage, men inden vi kommer dertil, vil jeg først fortælle lidt om mig selv.

Jeg hedder Amanda og er 26 år. Jeg har arbejdet i Fokus fitness siden 2020, hvor jeg er programlægningsinstruktør og holdinstruktør, på hold som Puls & Power og Stram op. Derudover læser jeg til fysioterapeut og er færdig januar 2023.

Jeg var omkring 15 år, da jeg startede jeg med at træne i FOKUS Fitness på Thistedvej. Inden da havde jeg i flere år gået til forskellige sportsaktiviteter og løbet en del, da jeg altid har haft en stor glæde ved at være fysisk aktiv. På et tidspunkt trængte jeg til at prøve noget helt andet, end jeg var vant til og jeg blev meldt ind I FOKUS Fitness, som var tæt på, hvor jeg boede. Mit mål var at blive stærkere og få større muskelmasse, da jeg var en meget spinkel pige.

Der var særligt én instruktør som gjorde indtryk på mig, og hun lærte mig at presse mig helt derud, hvor jeg ikke troede at jeg kunne komme og det var den vildeste følelse bagefter. Hun lærte mig, at hovedet giver op, før kroppen gør, og lige netop den sætning har sat sig fast lige siden. Uanset hvor hårdt det kan være, så kan kroppen meget mere, end vi tror. Her startede den vildeste rejse for mig, da jeg fandt ud af, at træning virkelig tændte en ild i mig og det jeg virkelig brændte for, blev senere min karrierevej. Min egen erfaring med træning og mit studie giver mig de redskaber, jeg skal bruge i videreformidling af min passion for træning.


Selvom jeg var vant til at være aktiv, var det meget nyt for mig at træne i fitnesscenter. Jeg havde aldrig prøvet “rigtig” styrketræning, så jeg fik lavet et program med en instruktør. Senere begyndte jeg på forskellige hold og her begyndte interessen for styrketræning for alvor. Jeg var særligt vild med Pump og Puls & Power, selvom jeg i starten næsten ikke turde tage vægt på stangen i frygt for at jeg ikke kunne løfte det. Det var svært at være nybegynder, men jeg fik støtte og opbakning fra instruktøren, og langsomt fik jeg mere styr på teknikken og kunne løfte mere. Her kunne jeg mærke mit konkurrencegen, og jeg begyndte at konkurrere med mig selv og løfte tungere. Det var mega fedt og jeg fik virkelig smag for det.


Træning som frirum

Træning er et frirum for mig, særligt når hverdagen kører med 180 km/t i timen

Jeg elsker at presse mig selv ved styrketræning, hvor jeg har lyst til at give op, men gør det ikke og følelsen af at kunne mere end man troede er magisk. Den fysiske styrke giver mig mental styrke. Motion er ikke bare motion, det er også en form for terapi, og det hjælper mig til at være til stede i det jeg laver her og nu. Netop dette, tager jeg med mig i mit virke som instruktør og som kommende fysioterapeut. Hvis jeg bare kan give lidt af min træningsglæde videre, vil jeg være lykkelig.

Så sker det heldige, at FOKUS Fitness søger nye medarbejdere. Nu fik jeg muligheden for at komme tilbage til, hvor det hele startede og jeg blev instruktør i FOKUS Fitness. Waow det var stort. En kæmpe drøm gik i opfyldelse og det ville 15 årige Amanda aldrig havde troet på.


Mit mål som instruktør har altid været at give medlemmerne en god oplevelse med træning og videregive dem den træningsglæde jeg selv oplevede og give dem en følelse af, at de kan meget mere end de tror. Netop som jeg lærte. Jeg føler jeg har fundet min hylde.Så det jeg nok vil sige, er at huske, at vi alle starter et sted. Det er svært at lære noget nyt og at være nybegynder, men med tiden bliver det dét hele værd og meget livgivende. Og husk på, at du kan mere end du tror, uanset hvor klicheagtigt det lyder, så er det rigtigt.

Jeg håber, min historie har givet dig inspirationen til at træne. Og jeg håber at se dig og hvis du skulle have lyst til at træne med mig, er jeg at finde i Nord tirsdag morgen 8.30 med Puls & Power, og når min praktik er færdig i uge 41, er jeg tilbage med mit onsdagshold 18.15, hvor vi fremover skal træne Stram op sammen.

185 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page