top of page
Search
  • Writer's pictureFOKUS Fitness

Hvordan holder du dig aktiv i ferien?

Updated: Jan 10, 2023

Måske bringer ferien dig væk fra dine vante træningsvaner, så du får brug for et alternativ. Eller også er tiden der bare ikke til at komme ud af huset, fordi børnene også er hjemme.

Frygt ej! Vi hjælper dig på vej med gode ideér og erfaringer fra andre medlemmer i FOKUS Fitness.

Først vil vi gerne give dig vores tre bedste bud på hvordan din ferie kan blive aktiv -nemt!


  1. Brug os på YouTube. I FOKUS Fitness har vi vores egen kanal, hvor du finder diverse træningsvideoer med yoga, stram op, tabata og andet, som er lige til at lave, der hvor du er. I denne video giver Nanna et bud på en træning på Tabata-metoden og viser hvordan du kan indstille en app til at tage tid.

  2. Tag familien med på cykeltur eller tag cyklen, når du skal rundt. Det er ikke det samme som en fuld workout eller en times Fitness Dans, men det hjælper dig til at holde gang i kroppen, så du ikke er helt sat af, når du kommer tilbage. Andre aktiviteter kunne være en tur på SUP-board, en gåtur med gode bakker, en tur op i Rundetårn eller andet som kræver lidt ekstra af benene.

  3. Brug naturen der hvor du er. Vær kreativ! Så bliver en træstub nemt til en stepbænk eller et par sten eller vandflasker med sand bliver til håndvægte. Det er et ideelt alternativ til styrketræning, og du kan bruge de ting, du har omkring dig. Find eventuelt inspiration i denne video, hvor Anne viser hvordan du tager den lokale legeplads i brug som fitnessudstyr.


Mangler du mere inspiration til en aktiv ferie? Nedenfor kan du læse hvordan nogle af vores medlemmer og instruktører holder sig i form i ferien:


”Generelt er jeg meget fysisk aktiv, når vi er på ferie. Dog ikke altid træning i den klassiske forstand. I vores sommerhus er der en have, der skal passes, og et hus der skal vedligeholdes - det giver sved på panden. Generelt er det friluftslivet, der trækker mig om sommeren og holder mig aktiv. Men jeg har også investeret i en TRX, som gør træning nem og effektiv alle steder, bare jeg har et sted at hænge den. Øvelserne kender jeg fra cirkeltræning, så jeg går bare i gang og det er fedt.”

Du kan også finde flere øvelser til TRX-træning, i den app som TRX selv har udgivet. Find den der hvor du finder dine apps.

Peter, medlem af FOKUS Fitness


”Min sommer er aktiv, og det meste af tiden uden for i det fri - uanset vejret! Jeg har morgentjansen med vores hund Simba, og hvis der er mulighed for det, elsker jeg at afslutte morgenturen med et friskt morgenbad sammen med hunden.  Desuden cykler jeg en hel del, og træner styrketræning både med udstyr, som jeg har derhjemme og i sommerhuset eller ved at løfte på det, der findes i naturen. For mig er det lettere at holde mig i gang, end at lade være. Jeg husker at slappe af, men fysisk aktivitet hjælper mig til at connecte mellem krop og hoved og det kan jeg ikke undvære.”

Du kan tage Susanne med på ferien - se denne video med hendes Kom i Form program, som er lige til at springe ud i. Susanne, instruktør i FOKUS Fitness


”Jeg har næsten altid en yogamåtte og et par løbesko med på ferie. Så ved jeg, at jeg nemt kan komme til at bevæge mig. Løbeskoene giver tilmed en fed måde at opleve området vi holder ferie i - det kan virkelig anbefales. Ofte vil jeg også gerne udfordre mig selv lidt i de omgivelser ferien byder på. Hvis der er trapper eller bænke i nærheden, bliver de mine træningsredskaber.

For et par år siden stod jeg første gang på et SUP-board og jeg har været bidt af det lige siden. Det er fedt at stå ude på vandet og mærke vinden. Og det er meget nemmere end det ser ud”. Se denne video hvor Nanna træner kernestabilitet - alt der kræves er en måtte.

Nanna, Leder af FOKUS Fitness


Når der står ferie i kalenderen, så er det selvfølgelig også helt okay bare at slappe af. Du mister ikke en masse muskelmasse på en uge, og der er grænser for, hvor mange ekstra kilo du kan nå at spise dig til. Så når du pakker til ferien, så lad endelig den dårlige samvittighed blive hjemme! Du ved jo, hvor vi er, når du skal i gang igen. Men skulle du have lyst til en aktiv ferie, har du nu lidt forskellige idéer og erfaringer at tage med på din ferie.


Når du ligger der i solvognen og nyder det langsomme tempo, så har du måske lyst til at lytte til en podcast, hvor du kan lære lidt undervejs.

Og hermed en lille anbefaling. Du kan finde den hvor du ellers lytter til dine podcasts.


Husk - at selvom der står juli i kalenderen, og du måske er draget til lunere himmelstrøg, så kan du stadig komme i centrene og få sved på panden - enten ved maskinerne, eller på et af de mange ugentlige hold.


God ferie fra hele team FOKUS Fitness Aalborg

121 views0 comments

Σχόλια


bottom of page