top of page
Search
  • Writer's pictureFOKUS Fitness

Nannas inspirationstur i København

Updated: Jan 10, 2023
Målet med denne tur var at få ny inspiration, og at møde nogle kollegaer ude i branchen. Helt lavpraktisk så googlede jeg mig frem til små uafhængige centre, ringede til dem og spurgte om jeg måtte komme forbi på besøg og eventuelt deltage på en holdtræning” Nanna, leder i FOKUS Fitness


Orange Theory

Mandag morgen startede hos Orange Theory på Amager. Et amerikansk brand med 1500 centre i USA, og dermed det mest kommercielle center jeg besøgte.

Konceptet hos dem er meget tight og opfylder også en del af mine fordomme om USA – f.eks. skulle jeg oplyse min emergency contact inden træning. Og på den positive side, så stiller de også store krav til uddannelse af deres instruktører, som alle er certificeret i deres koncept.


Da jeg møder op, bliver jeg mødt af en meget serviceminded medarbejder som guider mig igennem deres standard opstartsprogram, inklusiv et interview om min sundhedstilstand, træningserfaring og målsætning. Herefter blev jeg kropsscannet, så deres udstyr kunne lære mig at kende, og over tid vil pulsmåler og programmer kunne udvikle en helt personlig profil med mine træningsdata - DET er smart.


Verden over trænes det samme program i alle Orange Theory-centre, som i øvrigt udelukkende udbyder denne holdtræning. Programmet skifter dagligt, og infoskærme informerer om teknikken i styrkeøvelserne og instruktøren har en plan for kredsløbstræning. Deltagerne kender ikke indholdet på forhånd, de ved bare at programmerne enten har hovedvægt på tempo på kredsløb, udholdenhed på kredsløb eller funktionel styrketræning.

Dagens program startede på løbebånd med intervaltræning; 30 sek. vekslende mellem lunte tempo, højt tempo og sprint. Herefter var der en sekvens på styrketræning, skiftende mellem to øvelser, hvor vi trænede i eget tempo. Sidste post var romaskine opbygget i samme intervaller som på løbebånd. Det hele gennemgik vi tre gange i alt.

Udover at atmosfæren var hyggelig og indbydende, så var det træning af høj kvalitet og nemt at gå til, hvis man kommer som turist eller som jeg, bare for at prøve. Så er du på farten, så kan jeg varmt anbefale denne type træning.”Nu gik turen videre ud i København, hvor jeg havde en aftale med en veninde om at spise frokost. Det var ikke tilfældigt, at jeg havde en aftale med netop denne veninde - faktisk havde jeg arrangeret, at jeg skulle med hende til træning hos Fit With Nick mandag aften på Islands Brygge”


Fit With Nick

Nick kører hele sin forretningsplatform på Instagram – det er altså KUN her hans deltagere finder ham. Gennem et link til hans kalender booker man træning time for time og møder op på aftalt sted. Her ankommer Nick på sin Christianiacykel, som er fyldt med redskaber, og indtager skolegården på den lokale skole. Jeg deltog i en cirkeltræning bestående af tre cirkler: en til ben, en til arme og overkrop, og en til ryg og skuldre. Det var træning i sin simpleste form og passede præcist til omgivelserne og den uforpligtende deltagelsesform.


Nick kører sin lille biks alene og har en del faste kunder til sine hold. Han ved dog aldrig helt hvor mange der dukker op, da de fleste kan komme på flere dårlige undskyldninger i regnvejr. Udover udendørstræningen, som jeg deltog på, så arrangerer Nick også Bootcampture til Spanien. Du kan finde Nick på Instagram og der vil helt sikkert også være plads til dig i skolegården, hvis du er i nærheden og har brug for at træne.
”Her slutter min mandag og jeg vender snuden mod mit hotel og aftensmad. Jeg har fragtet mig rundt på en udlejningscykel og kan godt mærke at det har været en krævende dag, men jeg er samtidig fyldt med energi og glæder mig allerede til at komme afsted igen tirsdag morgen”


Unity Gym

Tirsdag morgen går turen igen til Amager - og vi skal langt ud på Amager! - men det er turen værd, for derude ligger endnu en lille perle, Unity Gym.

Hos Unity Gym fylder crossfit og vægtløftning mest. De afholder konkurrencer og huser nogle af de bedste i deres kategori. Det var dog slet ikke der min træning foregik. På deres holdplan har de bl.a. hold for teenagere, bootcamps for overvægtige, yogahold og cirkeltræning - jeg deltog på sidstnævnte.


Instruktør Dennis havde planlagt en cirkeltræning bestående af to cirkler: først styrketræning og dernæst kredsløbstræning. Til kredsløbstræning blev der kørt romaskiner, assault bikes og skimaskiner ind i salen, hvilket gav en ekstra tand til en seriøs kredsløbstræning. Ligesom til cirkeltræning i FOKUS Fitness, så var vi en god blandet flok af hverdagsmotionister. Så selvom du ikke er til crossfit eller vægtløftning på konkurrenceplan, så er Unity Gym bestemt et besøg værd. På mange måder minder de rigtigt meget om os, så jeg følte mig helt hjemme og havde virkelig en hyggelig oplevelse.
Udenfor Unity Gym holder min udlejningscykel troligt og venter på mig og den næste tur er lang! Jeg skal nemlig hele vejen til Valby, hvor jeg har lånt et skrivebord hos Active Brands. Det er ikke tilfældigt at jeg skal derud - det er nemlig der min søster arbejder. Og her var der tid til en tiltrængt frokost efter 30 min. på cyklen. Man skulle tro, at der lå væsentligt mere planlægning bag min tur, for Valby ligger på vejen mod Frederiksberg, hvor jeg har mit næste stop”
Fitness Yoga Club

På Frederiksberg har jeg en aftale i Fitness Yoga Club med en af ejerne. Denne aftale indeholder ingen træning, hvilket jeg fortryder mange gange mens jeg er der, for NØJ der er lækkert. Udover de smukke omgivelser, så har de en masse hyggelige traditioner med deres medlemmer. I næste uge er der arrangeret juleklip, hvor medlemmerne pynter centeret op til jul. Uanset om du er til HIIT (High Intensity Interval Training), Reformer Pilates eller yoga, så har Fitness Yoga Club et hold til dig. Tjek det ud hvis du befinder på de kanter.Valbybakke var hård mod mig, men jeg nåede frem til mit sidste stop på min tur, nemlig Vesterbronx Gym. Efter en proteinbar og en limonade, så var jeg klar på den sidste træning”


Vesterbronx Gym

I indgangen til Vesterbronx Gym blev jeg mødt af en af stedets ejere, som bød mig venligt indenfor. Fra indgangen træder man direkte ind i et stort rum med maskiner, stativer og vægtstænger. Musikken er høj og der er mange mennesker - klokken er 17 og man mærker tydeligt at det er rush hour.


Jeg har en aftale om at deltage på Funktioneltræning med Paola. Hun byder mig velkommen i salen og fortæller at vi kun bliver fem, og at jeg – for at få den fulde oplevelse - er velkommen igen kl. 6.15 næste morgen, hvor hun altid har fuldt booket – jeg vælger at stole på hende i stedet for at komme og se det selv!


Træningen består af 10 øvelser med både styrketræning og kredsløbstræning. Igen er der kørt en romaskine og en assault bike ind i salen. Det fungerer ganske fedt og jeg er da bestemt udfordret - særligt på romaskinen. Det er en intens træning - fyldt med power og høj musik. Center og atmosfære er noget anderledes end FOKUS Fitness, men er du til det mere rå, hvor det er lidt højt, og lidt hurtigt, så er det bestemt et fedt center!
”Jeg kan godt mærke, at energien er dalende, da jeg nærmer mig fjerde træningstime på to dage, hvilket jeg bestemt heller ikke anbefaler andre at gøre. Mine arme kan nærmest ikke løfte mig og mine ben er så ømme at jeg nærmest ikke kan sidde ned. Men jeg er masse indtryk og oplevelser rigere, så det har bestemt været godt givet ud.

I min egen træning kunne jeg aldrig drømme om at sætte mig på en romaskine! En cross-trainer måske, men jeg vil allerhelst løbe udendørs for kredsløbstræning eller lave funktionelle øvelser i form af hop og burpies, så det er nærmest komisk, at tre ud af tre indendørs træninger på min tur, byder mig på romaskiner...og det har ikke ændret mit forhold til romaskiner! Heldigvis går det ned af bakke og helt lige ud, da jeg cykler tilbage for at aflevere min cykel. Og så går turen tilbage mod Aalborg og tilbage til mit kære FOKUS Fitness”


Alle stederne på min tur har noget helt unikt, som de er virkeligt dygtige til. De har fundet deres nicher i vores fælles branche. Fælles for dem alle er, at fællesskabet og den grundlæggende glæde ved bevægelse fylder meget.

Det er nemt at komme fra Aalborg med en masse fordomme og jeg ville da også lyve, hvis ikke jeg følte at mange af mine fordomme blev bekræftet. På Frederiksberg var der flotte planter og smukke baderum, hos Orange Theory var konceptet snorlige, på Amager var der hvide pletter på gulvet af talkum og på Vesterbro var vægtene tunge og musikken høj. Men bag det hele mødte jeg nogle ildsjæle, som bekræftede min glæde ved bevægelse. Næste gang jeg er på farten, vil jeg bestemt finde et lokalt træningssted for at træne, og det kan jeg kun anbefale, at du også gør. Søg på google og ring til dem, jeg kan garantere dig, at du bliver taget godt imod.266 views0 comments

コメント


bottom of page